Studerende søges til formidlingsopgave

Folkeskolens erhvervspraktik er et meget vigtigt tilbud til unge mennesker. Et tilbud der, efter min mening, gerne måtte få endnu større opmærksomhed hos skoler, forældre og erhvervsliv. Det er for mange unge den første mulighed for at få indblik i livet på en arbejdsplads og kan, når det gøres korrekt, give dem en del af grundlaget for at træffe vigtige beslutninger om deres fremtidige uddannelse. For erhvervslivet er det tilsvarende den første mulighed for at præsentere næste generation af medarbejdere for, hvad denne branche har at byde på af spændende udfordringer. Det burde være en enestående mulighed, som alle brancher tog imod med kyshånd.

Problemstillingen
I it-branchen er vi desværre notorisk dårlige til at tage imod erhvervspraktikanter fra folkeskolen. Softwarevirksomheder i særdeleshed. Det skyldes ikke, at vi ikke bryder os om unge mennesker, der kan hvirvle lidt op i støvet. I min egen virksomhed ville vi elske, hvis der kom unge mennesker forbi og lavede det ballade, som vi selv er alt for alvorlige til at få lavet. Hvis der er et gennemgående træk i undskyldningerne for ikke at tage imod praktikanter, så er det, at vi er bange for ikke at kunne give det rette indtryk af faget.

Mange virksomheder i it-branchen arbejder med emner, der nok ikke fremstår supersexede og spændende for den gennemsnitlige femtenårige. I en softwarevirksomhed som min er abstraktionsniveauet relativt højt, anvendelsesområdet specialiseret og en stor del af arbejdsdagen går med emails, telefonsamtaler og møder. Og hvis der endelig er softwareudvikling, er det ofte af ting, der end ikke har en brugerflade og hvor formålet kan være svært at gennemskue uden omfattende domæneviden. Det kan være uhyre vanskeligt gennem en kort erhvervspraktik at formidle, hvorfor vores fag faktisk er rigtigt spændende og indeholder et væld af muligheder for fremtidige udfordringer til de rette.

Det vil vi gerne lave om på.

Tilbuddet
Jeg vil derfor gerne stille min virksomhed (IPW Systems A/S i Kolding) til rådighed for studerende, der som projekt eller speciale kunne tænke sig at udvikle et læringsforløb, der passer til erhvervspraktikanter i en softwarevirksomhed. Det må meget gerne også kunne rumme et twist af kvalitetssikring, der er det område, vi laver software til.

Du/I er fx lærerstuderende eller studerende inden for andre fag, der handler om formidling eller lignende. Det kan også være, at du er ved at uddanne dig indenfor it og ser muligheder i at arbejde med formidlingen af faget. Jeg kan tilbyde vores sparring og faglige viden, materialer, tag over hovedet (i dagtimerne i hvert fald), frokost, kage, alt det kaffe I kan drikke og det fantastisk gode humør, som vores medarbejdere tager med på arbejde hver dag.

Der er ingen deadline på en løsning og der er muligvis også basis for at lave flere løsninger over tid. Vi vil bare rigtigt gerne være meget bedre til at introducere næste generation til softwareudvikling. Vi vil også gerne have mulighed for sammen med jer at stille materialet til rådighed for andre softwarevirksomheder.

Interesseret?
Kontakt mig gerne på jha@ipw.dk eller mobil 2040 8669. Dag eller nat – helst dag.

2 Comments

  1. Hej Susanne,
    Mange tak for dit forslag. Det vil jeg også prøve.
    Mvh Jan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.