Festcrashing

Kender I det med, at man crasher én fest, og i stedet er det en anden fest, der crasher én? Sådan kan det gå, hvor man mindst venter det.

Det startede egentlig med, at jeg skrev med min storebror om popnavne generelt og Freddie Mercury specifikt. Så gik jeg en tur i det fantastiske landskab, som Thy stiller til rådighed. Her tilbragte jeg en del af aftenen på en kold, forblæst solnedgangsplet i klitlandskabet, mens solen forsvandt under horisonten og det blev pissekoldt. For nu at sige det rent ud.

På vejen tilbage stødte jeg på et lejrbål med festlige unge mennesker. De var ikke sene til at byde indenfor i varmen, som jeg vandrede forbi, selvom de var fra Århus. Knap havde jeg dog sat mig ned ved deres bål, inden jeg blev råbt an fra nabobålet i klyngen af sheltere.

“Er du spejder?” Mit oppustelige siddeunderlag med spejderliljen er svært at overse, og jeg havde da også netop filmet det til Instagram kort forinden af samme grund. Så jeg var hurtigt placeret ved et bål med betydeligt mere gang i flammerne og stemningen. Ikke længe efter havde vi fået voksenskældud fra nabolejrpladsen af en hollandsk madamme, der var mindre festligt anlagt. Vi fik også lagt de århusianske knejter fra det første lejrbål i seng, inden de blev alt for vrøvlede, så de kunne passe deres vandretur i morgen.

Derefter fulgte fire timers bålsnak. Som alle, der kender bålsnak, ved, så er bålsnak noget af det ærligste snak i verden. Det er ved bålet, at alle verdens konflikter kan løses. Mellemøstkonflikterne. Ukrainekrigen. Konflikten mellem rød og blå. De havde medbragt rom i lommelærke. Jeg havde medbragt nyt fra vestfronten og tyve års yderligere livserfaring. Hvad kunne overhovedet gå galt?

Nu er det slut. Jeg ved ikke, hvem de er. De ved ikke, hvem jeg er. Alligevel er vi blevet klogere på hinanden gennem mange timers snak hen over flammerne.

Det hele til Freddie Mercury’s røst i baggrunden.

Read skies are gleaming, oh

Sea-gulls are flyin’ over

Swans are floatin’ by

Smoking chimney-tops

Am I dreaming?

Am I dreaming?

The nights draw in

There’s a silky moon up in the sky, yeah

Children are fantasizing

Grown-ups are standin’ by

What a super feeling

Am I dreaming?

Am I dreaming?

Woh-woh-woh-woh

So quiet and peaceful

(Dreaming) Tranquil and blissful

(Dreaming) There’s a kind of magic in the air

(Dreaming) What a truly magnificent view

(Dreaming) A breathtaking scene

(With the dreams of the world

In the palm of your hand)

A cozy fireside chat

“It’s winter-fall” med vilje udeladt i indledningen, da det er overflødigt i Danmark.

Er verden blevet et bedre sted af det? Næppe. Men livet er.

Livet er fantastisk og fuld af uventede møder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.