Et ændret liv

Jeg har overordnet været meget godt tilfreds med min livsførelse gennem nærmest en menneskealder som selvstændig. Det er dog ikke ensbetydende med, at man ikke kan blive klogere og finde ud af, at der også er andre gode måder at leve på.

For halvandet år siden startede mit liv med autocampere. Først med en lille campervan og lidt senere med en egentlig autocamper med alle nødvendige faciliteter.

Det har drastisk ændret mit liv og min dagligdag. Som den ret objektive person jeg er, har jeg naturligvis opsummeret for mig selv, hvilke fordele det helt specifikt har medført:

1. Mere tid til ro og refleksion. Som introvert, der har lært at være ekstrovert, er den fuldkomne fred om aftenen en meget væsentlig faktor til at skabe balance i hverdagen.

2. Mere varierede dage og uger. Min vigtigste energikilde er uforudsigelighed og forandring, og jeg ville dø langsomt indvendigt, hvis mit liv udspillede sig efter det samme skema dag efter dag.

3. Roligere aftener efterfulgt af bedre og længere søvn. Faktisk er min søvnlængde steget med 85% fra alt for lavt til nu cirka 6,5 timer i døgnet.

4. Bedre mad og mere lyst til eksperimenteren med alternativ madlavning.

5. Mere udeliv og mere daglig motion – selvom begge dele faktisk også stod ganske okay til tidligere.

6. Mindre tid brugt på pendlen til og fra arbejde, da jeg nu ofte vælger at bo i nærheden af virksomheden på hverdage. Dette veksles hovedsageligt til længere arbejdsdage, men det har jeg absolut heller intet imod.

7. Færre film og serier. Flere podcasts, bøger og aviser.

8. Genfundet tiden og roen til de små, personlige hobbyprojekter, der langsomt var gledet i baggrunden.

9. Betragteligt mindre tid brugt på hjemlige pligter. Det er altså ret nemt at holde 10 kvadratmeter ryddelige og rene.

10. Langt mere energi til at få prioriteret og fokuseret på de ting, jeg er bedst til og bør bruge det meste af min arbejdstid på.

Man kan næppe påstås at være hverken minimalist eller ressourcebevidst, når man både har et hus og en autocamper. Ikke desto mindre har det dog også øget bevidstheden om indkøb, forbrug og affald, og omkring at leve med det, man har med sig. Med et forbrug på cirka 30 liter vand og 1 kubikmeter gas om dagen (i vinterhalvåret) er en autocamper jo egentlig rimeligt økonomisk. Strømmen klares med solceller og batteri.

Jeg er ikke klar til at droppe huset endnu. Selvom jeg ikke rigtigt knytter mig til ting, så er der alligevel meget historie placeret i den bunke mursten. Der er lige noget, der skal overkommes først. Så er jeg – måske – parat. Huset tjener dog også stadig et praktisk formål, når jeg engang imellem skal vaske de daglige tøjsæt, der er blevet forøget i antal til at passe til længden af mine ture.

Lige nu er der fuldstændigt stille i skoven. I morgen tidlig lander autocamperen igen foran kontoret ved syvtiden. Det skal blive stormvejr i morgen. Gad vide, hvor det bringer mig hen for weekenden. Helt sikkert ud i det blå et sted. Eller måske rettere grå.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.