Pristina, Kosovo

Nu og da skriver jeg lidt på en længere artikel med nogle rejseråd og praktiske tips til rejser. Den er nok færdig en dag.

Jeg indleder blandt andet med at skrive lidt om indstilling til det at rejse og møde mennesker:

“Selvfølgelig skal du være opmærksom og lytte til din mavefornemmelse, når du rejser. Det gælder uanset, om du tager til Ishøj eller Langbortistan. Selvfølgelig skal du hverken være godtroende eller naiv. Der er dårlige mennesker i både Malaga og Tørrerøvelse kommune.

Men langt, langt, langt størstedelen af alle mennesker i hele verden er venlige, fredelige, harmløse, hjælpsomme og imødekommende mennesker. For størstedelens vedkommende er de også både humoristiske, festlige og gæstfrie mennesker, der bare vil leve stille og roligt og få det bedste ud af livet. De prioriterer nøjagtigt det samme som dig: At leve en så behagelig og fredelig hverdag med deres familier, som det nu er muligt, hvor de bor. At finde en sød kæreste, spise mad hver dag og hygge sig med gode venner i weekenden. De vil hverken stjæle dine ting, voldtage dig, hugge hovedet af dig på islamistiske terrorvideoer eller på anden måde gøre dig ondt.

Verden er i langt overvejende grad et herligt sted befolket af en fascinerende variation af mennesker. Det er faktisk os fra Nordeuropa, der oftest er de mest indelukkede, mistænksomme og afvisende mennesker. Lad ikke frygten for det fremmede og forestillingen om en verden fuld af blot ondskabsfulde mennesker forkrøble dine muligheder for at få mest muligt ud af din alt for korte tid på Jorden.”

Ovenstående gælder absolut også for Pristina. Dejligt sted. Søde mennesker. Nu vil jeg gå ud og tage billeder af nogle af dem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.