Efterlad kun fodspor og tak

Jeg tror, vi nogle gange her i Horsens glemmer at påskønne, at vi bor i det sydøstligste hjørne af et helt fantastisk naturområde i Danmark: Søhøjlandet, der strækker sig fra Horsens Fjord til nord for Silkeborgskovene og helt over til Brande i vest. Her er der masser af skovområder at tage på tur i, og ikke kun de 220 kvadratkilometer store Silkeborgskove. Det er en enestående mulighed for at få mere for sine skattekroner, for store dele af området er statens ejendom – dit og mit.

Bliver det kedeligt kun at gå tur ved Bygholm Sø og i Kærskoven syd for Horsens, så tag en tur til de knap så kendte Vellingskove tæt på Bryrup. Der kommer ikke så mange, så her er god mulighed for en uforstyrret gåtur. Ja, det tager en halv time at køre derud, men det er faktisk køreturen værd.

Du kan enten køre ind ad Fuglsangvej fra Vellingvej. Skovområdet på venstre side, når du kører ind ad Fuglsangvej, byder på lækker, gammel skov med skovbund dækket af et tykt moslag. Du kan også køre helt til den lille sø Hundsø, hvor der er rigtigt smukt lige nu. Der er fin mulighed for at gå en tur rundt om søen. Sikkert også med barnevogn, men det har jeg dog ikke prøvet 😁

Du kan også køre til “Den grønne plads” på Lystrupmindevej og gå til Velling Kalv cirka en kilometer derfra. Kuperet terræn med både løv- og nåleskov, og stierne kan godt være lidt fugtige her og der. Fra Velling Kalv er der flot udsigt ud over landskabet. På venstre side bag dig, når du står og kigger på udsigten, findes et stort område med vildskov. Her er 250 år gammel bøgeskov, der får lov at passe sig selv.

Vellingskovene har faktisk lidt af det hele. Dejligt, overset sted. Der er egentlig kun ét minus at nævne: Der er ret stor risiko for at møde mig.

Og husk nu spejdernes regel: Efterlad kun fodspor og tak.

God tur.

Billedet herunder er taget i solopgangen for et par timer siden ved “Den grønne plads”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.