Efterårsjævndøgn

Efterårsjævndøgn i dag. Uanset om vi ønsker det eller ej, må det være den definitive afslutning på sommerhalvåret.

Og sikke et sommerhalvår det har været. Faktisk næsten præcis siden forårsjævndøgn i sidste halvdel af marts. Bedst som man tror, at de første halvtreds års læring blot skal være forberedelsen til de næste 65 års fredelige status quo, så kommer der en nisse ind fra højre og laver rav i det hele. Alt hvad man tror, man ved. Alt hvad man har af planer. Alt hvad der er daglig struktur og rationel planlægning for at få så effektivt et liv som muligt. Alt sammen kastet over bord med et henkastet “hey” i døren, hvor hjertet sprak og universet slog revner til en anden dimension på et øjeblik.

Sådan kan det jo gå.

Heldigvis blev ikke alle planer forkastet. Heldigvis er der gensidig glæde ved at leve på ti kvadratmeter, som nu blot deles af to. Heldigvis også en gensidig glæde ved at vågne op til udsigt og naturens uforudsigelige luner. Heldigvis også en fælles fascination af at lave mad i det fri, være udenfor mens solen går ned, finde blomster og seksbenede venner på lange gåture, grave efter sten på stranden, og være kreativ på de få kvadratmeter, når regnen trommer på taget. Et rullende hjem gør det da i øvrigt også langt nemmere at have postadresse langt fra hinanden. Og postadresse? … Det var noget, gamle mennesker havde i lige så gamle dage.

Sommeren 2024 vil blive husket for uendeligt mange aftener, der gerne måtte være fortsat i uendelig tid. Stille, lange morgener, hvor alt fandt sin nye rytme og sine egne nye traditioner. Dage, hvor alt pludseligt var meget sjovere at lave. Selv alt det, som var blevet den nye normal. Alt er sjovere i tosomhed, som også sagtens kan være stilhed. Når bålet knitrer. Når buskene pusler. Når bølgerne klukker.

Gad vide hvad vinterhalvåret bringer? Jeg tør ikke længere gætte. Det er måske også lidt, som min gamle klasselærer sagde: “Forventningens glæde er den største glæde.” Og så alligevel ikke helt. Den største glæde overstiger langt forventningerne. Det har jeg nu lært.

Livet er uforudsigeligt. Livet er ubegribeligt. Livet er smukt.

❤

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.